Fokplanning

Voorjaar 2021

spencer-fokplanning

Clovertails I Walk the Line
Spencer
Nederlands en Duits kampioen

jonna-fokplanning

Courtly Sable Lady Mari
Jonna

Over het ras

facebook De Welsh Corgi Cardigan komt uit Wales, Groot-Britannie.
De naam "Corgi"word meestal geassocieerd met de Welsh Corgi Pembroke omdat dit ras jarenlang het ras van de Britse koninklijke familie was.
Echter zijn de Pembroke en Cardigan twee heel verschillende rassen qua uiterlijk en karakter.
Het zijn stoere honden met een uitstekend uithoudingsvermogen, allert, actief en intelligent. Ook zijn ze zeer gehecht aan de baas en het gezin.
Cardigan's zijn van oorsprong veedrijvers vandaar ook hun goede uithoudingsvermogen en het actief bezig willen zijn.
Ze kunnen prima even alleen zijn maar geen uren achtereen.
Doorgaans zijn het rustige honden maar door hun oorsprong zijn het ook goede waakhonden en stellen hun baas graag van iedere verandering op de hoogte door te gaan blaffen. Dit gedrag is niet volledig af te leren het is immers een hond en kan niet praten, wel is dit grotendeels in te dammen met geduld, consequentie en training.
Cardigan's zijn grote kindervrienden, wel horen de kinderen de hond en zijn behoeftes te respecteren en de hond moet goed gesocialliseerd worden.

Gezondheid

Omdat de Cardigan's een lange rug hebben en korte poten kan dit ras problemen ontwikkelen aan de rug en gewrichten, vooral als ze last hebben van overgewicht.
Ook is het zeer belangrijk dat zolang de hond nog niet volgroeid is de eigenaar erop toeziet dat de hond geen trappen op/af loopt, nergens op/af springt of klimt, ruwe spelletjes en te lange wandelingen vermeden worden tot de hond 1 jaar oud is om voor de toekomst problemen te voorkomen.

De vacht

De vacht is een zogenaamde dubbele vacht, korte dekharen en een dikke onderwol deze is goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Cardigan's verharen altijd een klein beetje met 2x per jaar een flinke rui van 3/4 weken, in deze periode wisselt de vacht waardoor er tijdelijk veel losse haren door je huis en op je kleding achter blijven.
Vaak komt het voor dat na castratie/sterillisatie de ondervacht (wol) explosief wordt en de hond dagelijks meer haar zal gaan verliezen. Hier kun je de hond en jezelf bij helpen door in de ruiperiode (bij castraten vaker) naar een gediplomeerde trimsalon te gaan voor een ontwolbehandeling d.m.v wassen/blazen of zelf thuis te wassen en buiten of in een schuur droog te blazen met een waterblazer. houdt hierbij rekening dat alles in de omgeving onder het haar zal komen te zitten.

Onze honden

zelda zelda

Zelda onze oma, geboren mei 2006

beppie beppie

Beppie gezellige knuffelkont, geboren april 2017

jonna jonna

Jonna vrolijke bezige bij, geboren september 2016Jonna is een actieve,gezellige en vriendelijke hond die verzot is op kinderen. Ze houdt van een uitdaging en iedere dag is weer een feestje voor haar. Wat ze het allerliefste doet is speuren,regelmatig gaan wij op les of zelf het bos in om "vemiste" personen op te sporen. Dit doet ze met veel enthousiasme.

Jonna is een actieve, gezellige en vriendelijke hond die verzot is op kinderen. Ze houdt van een uitdaging en iedere dag is weer een feestje voor haar. Wat ze het allerliefste doet is speuren,regelmatig gaan wij op les of zelf het bos in om "vemiste" personen op te sporen. Dit doet ze met veel enthousiasme.

Gezondheidstesten

Jonna "Courtly Sable Lady Mari"

DNA: profiled
PRA: vrij
DM: vrij
Flufgen: vrij
Bruingen: drager B/b
Pinkgen: vrij
HD: OFA-Vrij en HD-A
ED: OFA - vrij
Ecvo: vrij van alle oogziekten 31-3-2019
Rug: geen bemerkingen december 2019

Stamboom

Jonna "Courtly Sable Lady Mari"

stamboom

Onze honden leven bij ons in huis.
De pups worden geboren in de woonkamer waar een apparte plek voor hen is ingericht.
De andere honden en de kat zijn hier ook aanwezig. hierdoor leren de pups de hondentaal van hen en leren ze omgaan met katten.
Rond de 4 weken wordt hun wereld groter en lopen de pups door het huis en de tuin.


Als de pups uitvliegen krijgen ze het volgende mee:

* puppypakket
* eten voor meerdere dagen
* puppyfoto's op DVD
* Stamboom en DNA-profiel mits deze al door R.v.B aangeleverd is, anders volgt deze z.s.m
* Gezondheidsverklaring ouder dieren
* paspoort van de dierenarts met enting en persoonlijke gezondheidsverklaring.
* Handleiding opfok en ontwormingsdata.
* Rond het tweede levensjaar terugroep voor een HD foto

Prijs op aanvraag